Brandbeveiliging

Al uw gebouwen brandveilig met MVDH security

Preventief vanuit maatschappelijk oogpunt maar evenzeer vanuit een verplichting van uw verzekeraar kan een oplossing zich opdringen.

 

 

Conventionele brandmeldcentrale

Bij conventionele centrales wordt het gebouw ingedeeld in zones en worden de detectoren per zone gegroepeerd. Handmelders worden op afzonderlijke zones geplaatst. MVDH Security werkt met een exclusief gamma aan klassieke centrales waaronder : Limotec, GE Aritech, Honeywell, Bosch Security Systems, Detectomat, Inim,..

Analoge, adresseerbare brandmeldcentrale

Bij een analoge centrale worden de detectoren continu bevraagd, en wordt een brandmelding gegeven wanneer er veranderingen optreden in het signaal van de detector. Een andere benaming is “adresseerbaar ” m.a.w. elk aangesloten detector of drukknop heeft een eigen adres. MVDH SECURITY werkt met een exclusief gamma aan gekeurde centrales: Limotec, GE, Detectomat, Esser,..

Rookdetectors

Rookdetectors zijn sensoren die in een ruimte worden aangebracht en die reageren op de rookontwikkeling bij het begin van een brand: de samenstelling van de omgevingslucht verandert en de elektrische weerstand van rook is verschillend van die van zuivere lucht. rookdetectors reageren op deze fenomenen. Bij de puntrookdetectoren vindt men traditioneel twee types : de ionische en de optische detectoren.

Warmtedetectoren

Bij de hittedetectoren vindt men twee types : de detectoren die op een vaste temperatuur zijn afgesteld en detectoren die reageren op een snelle temperatuurverhoging ( thermovelocimetrisch – TVC).

Beam detectoren

Beamdetectoren ontdekken brand door de verstoring van een (infrarood) lichtstraal door de rookgassen. Zij worden vooral gebruikt voor de bescherming van grote of hoge ruimtes.

Gas-detectie (methaan, butaan, propaan of CO) centrales en detectoren

Detectie van brandbare gassen zoals methaan, butaan, propaan of een giftig gas zoals koolstofmonoxide.

Luchtanalysesystemen (air sampling)

Aanzuigsystemen worden vaak gebruikt waar zeer vroegtijdige alarmering gewenst is. Het systeem van Stratos beheersen wij als geen ander.

Rookkoepelsturingen

Aansturing van koepels door de brandweer. Wij plaatsen dit zowel op bestaande als nieuwbouw elementen.

Brandblussers

Benor gekeurde toestellen kunnen wij leveren in verschillende maten en toepassingen